Kan jag ta med mig hjälpmedel för särskilda behov?

Ändrad den Tors, 22 aug. vid 2:14 E.M.

I allmänhet är det möjligt att ta med sig hjälpmedel på resan. Det måste dock begäras hos flygbolaget och på din transfer och det kan tillkomma extra kostnader för att ta med hjälpmedel på transfern. Observera att en rullator inte behöver registreras.

Vad är ett hjälpmedel?

Hjälpmedel omfattar rullstolar, elrullstolar, elscootrar och rollatorer.

Hjälpmedel och transfer
Hjälpmedel kan inte alltid transporteras i en vanlig transferbuss och det kan därför vara nödvändigt att boka en privat eller specialiserad transfer. Det är därför viktigt att du registrerar ditt rörelsehjälpmedel på Min Resa om du har bokat en transfer via Airtours.

Guide för registrering av hjälpmedel på Min Resa
  1. Logga in på Min Resa
  2. Gå till fliken "Min bokning" (finns högst upp på sidan) och välj din resa
  3. Klicka på "Lägg till medicinskt bagage, sportbagage eller husdjur här" (finns i den grå rutan på höger sida under rubriken "Tillval")
  4. Välj den resenär som tar med hjälpmedel och "Medicinsk utrustning" som typ
  5. Fyll i ytterligare fält med information om bagaget/hjälpmedlet.
  6. Klicka på den röda "Skicka"-knappen.
  7. Du kommer att få ett e-postmeddelande med bekräftelse på att formuläret har skickats in, och vi kommer att kontakta dig så snart som möjligt för att meddela om ditt specialbagage är godkänt och eventuella avgifter för att ta med det.

Hur registrerar jag mitt hjälpmedel hos flygbolaget?

Det är olika om du ska registrera ditt hjälpmedel via oss eller direkt hos flygbolaget. I tabellen nedan kan du se en översikt för de olika flygbolagen. Om du klickar på ditt flygbolag skickas du vidare till en sida med en guide för registreringen.

Flygbolag
Registrering
AegeanVia Min Resa
Air CairoVia Min Resa
BH AirVia Min Resa
Bulgaria AirVia Min Resa
Easy JetVia flygbolaget
EurowingsVia flygbolaget
Freebird
Via Min Resa
NorwegianVia flygbolaget
PegasusVia Min Resa
SAS (hel- og delcharterflyg)Via Min Resa
SAS (reguljärflyg)Via flygbolaget
Sky ExpressVia Min Resa
SunExpress (charterflyg) Via Min Resa
SunExpress (reguljårflyg)
Via flygbolaget
TUIFly Nordic
Via Min Resa
Vueling (charterflyg)Via Min Resa
Vueling (reguljärflyg)Via flygbolaget