Specialbagage

Ändrad den 07 Jun 2024

Specialbagage är det incheckade bagage som överskrider mått och/eller vikt för vanligt incheckat bagage. Du måste till exempel köpa till specialbagage om du vill ta med din cykel, skidor, golfutrustning, instrument osv. Du registrerar ditt specialbagage genom Min Resa eller direkt hos flygbolaget. Observera att det kan tillkomma avgifter för att ta med bagaget. I tabellen nedan kan du se vem du ska kontakta när du vill ta med specialbagage.

Hur du registrerar ditt hjälpmedel via Min Resa

Om du reser med ett av de flygbolag som står i listan nedan och det står att du ska registrera via Mitt Sunweb, kan du följa anvisningarna nedan.

1. Logga in på Min Resa
  2. Gå till fliken ”Mina bokningar”, och välj den aktuella resan
  3. Under tilläggstjänster hittar du på högra sidan "Lägg till medicinskt bagage, specialbagage eller husdjur här"
  4. Välj den resenär som det berör och den typ av hjälpmedel som ska tas med
  5. Fyll i uppgifterna som visas i fälten
  6. Klicka på den röda knapp, ”skicka”.
  7. Du kommer att få ett bekräftelse mail på att vi har mottagit din begäran. Vi kommer snarast möjligast registrera ditt hjälpmedel till flygbolaget och vi kommer registrera assistans på flygplatsen utifrån dina upplysningar.

Specialbagage och transfer

Specialbagage kan inte alltid tas med i en vanlig transferbuss, och det kan därför vara nödvändigt att beställa privat eller specialtransfer. När du registrerar ditt specialbagage undersöker vi möjligheterna för dig, förutsatt att du har bokat transfer. Observera att om du har bokat transfer måste du också registrera specialbagaget via Min Resa, även om du flyger med ett flygbolag där specialbagaget registreras direkt hos dem.

Flygbolag

Registrering

Aegaen

Min Resa

Air Cairo

Min Resa

BH Air

Min Resa

Bulgaria Air

Min Resa

Easy Jet

Easy Jet
(se guide här)

Eurowings

Eurowings

(Se guide här)

Freebird

Min Resa

Norwegian

Norwegian
(Se guide här)

Pegasus

Min Resa

SAS (helcharter flyg)

Min Resa

SAS (delcharter- och reguljärflyg)

SAS
(se guide här)

Sky Express

Min Resa

SunExpress

SunExpress

(Se guide här)

Vueling (charterflyg)

Min Resa

Vueling (reguljärflyg)

Vueling
(Se guide här)