SunExpress - Kan jag reservera en plats på flyget?

Ändrad den Tors, 22 aug. vid 2:45 E.M.

Ja, när du ska flyga med SunExpress har du möjlighet att reservera platser (mot en avgift). Hur du gör en platsreservation beror på vilken typ av flyg du ska resa med. Notera att vi erbjuder två olika typer av flyg med SunExpress; charterflyg och reguljärflyg. Det är viktigt att du väljer rätt procedur för att reservera platser.

Platsreservation på charterflyg

När du ska flyga med ett SunExpress charterflyg har du möjlighet att reservera platser (mot en avgift). Platsreservation kan göras från 14 dagar och fram till 30 timmar före avresa.

1. Gå till SunExpress hemsida
  2. Välj "My Bookings" under fliken "Booking"
  3. Välj fliken "Tour operator bookings"
  4. Fyll i följande information på vänster sida:
    - Efternamn: Huvudbokarens efternamn*
    - Referensnummer: Ditt Airtours bokningsnummer med 000 framför på vänster sida**
    - Tour operator name: Airtours
  5. Välj "One way" (enkelresa) eller "Round trip" (tur och retur) och fyll i följande information på höger sida:
    - Från: Avreseflygplats
    - Till: Ankomstflygplats
    - Departure date: Avresedatum
    - (Return date: Hemresedatum)
    - Välj antal resenärer i fältet med symbolen av en liten människa
  6. Klicka på "Confirm"
  7. Välj dina flygningar och klicka på "Continue"
  8. Fyll i passageraruppgifter och klicka på "Continue"
  9. Välj eventuella tillval, som specialbagage, och klicka på "Continue"
  10. Välj de önskade säten och klicka på "Continue"
  11. Betala sätesreservationen och eventuella andra tillval direkt till SunExpress

* Om ditt efternamn består av två sammansatta namn med bindestreck emellan ska du skriva båda namnen ihop utan mellanslag eller bindestreck. Exempel: Om ditt namn är Juhl-Hansen ska du skriva ”JuhlHansen”.

Om det finns ä/ö/å i ditt namn ska du istället skriva ae/o/a när du loggar in på SunExpress hemsida.

Om det finns ett accenttecken i ditt namn, till exempel é, ska du skriva bokstaven utan accenttecken för att logga in.

** Om ni är fler än 9 personer som reser tillsammans måste ni logga in i flera omgångar. De första nio personerna hittar ni genom att skriva ert Airtours bokningsnummer med 000 framför. De nästa nio personerna hittar ni genom att skriva ert Airtours bokningsnummer med 001 framför. Om ni är fler än 18 personer skriver ni 002 framför bokningsnumret för de följande personerna, och så vidare.

Platsreservation på reguljärflyg

När du ska flyga med ett SunExpress reguljärflyg har du möjlighet att reservera platser (mot en avgift). Platsreservation kan göras direkt efter bokning och fram till 30 timmar före avresa.

1. Gå till SunExpress hemsida
  2. Välj "My Bookings" under fliken "Booking"
  3. Välj fliken "SunExpress bookings"
  4. Fyll i följande information:
    - Bookingcode: Ditt PNR-nummer
    - Efternamn: Huvudbokarens efternamn
  5. Klicka på "Confirm"
  6. Välj dina flygningar och klicka på "Continue"
  7. Fyll i passageraruppgifter och klicka på "Continue"
  8. Välj eventuella tillval, som specialbagage, och klicka på "Continue"
  9. Välj de önskade säten och klicka på "Continue"
  10. Betala sätesreservationen och eventuella andra tillval direkt till SunExpress