Vilka visumregler gäller i Egypten?

Ändrad den 18 Dec 2023

För resor till Egypten, förutom till Sharm El Sheikh, behövs visum. (för resor till Sharm El Sheikh, se information längre ner).


Man kan köpa visum när man ankommer till flygplatsen men vi rekommenderar att man förköper visumet vid bokningen.


Om du har förköpt visum via oss, kommer du få dokumentet du visar upp på flygplatsen med dina resedokument. I resedokumenten kommer det finnas en sida med rubriken ”service”, som gäller för visumet. Gå till Sunweb disken och uppvisa dokumentet för att få ditt visum.


Visum för resor till Sharm El Sheikh

Resenärer till Sharm El Sheikh behöver endast Sinai visa, om vistelsen är under 15 dagar. Vid ankomst till flygplatsen får man en inresestämpel till landet utan kostnad. Med denna stämpel i passet är man endast tillåten att vistas i och runt Sharm El Sheikh området och Dahab med omgivande öknen. Visat, som är stämplen i passet man får vid ankomst, är endast giltigt för 15 dagar. Om man vill göra utflykter till Kairo eller Luxor behöver man köpa ett turist visum.


Observera att, gäller vistelsen i Sharm El Sheikh Längre än 15 dagar behöver du alltså köpa ett turist visum för att få vara i landet.

Var artikeln till hjälp?

Toppen!

Tack för din feedback

Vi beklagar att det inte var till hjälp

Tack för din feedback

Berätta för oss hur vi kan förbättra den här artikeln!

Välj minst en av orsakerna
CAPTCHA-verifiering krävs.

Feddback skickat

Vi uppskattar din feedback och uppdaterar artikeln vid behov

Frågor kring samma ämne

Relaterade frågor

Kontakta oss!

Ring oss på tel: +46856610300


Öppettider:

Mån-fre: 09:00-17:00

Lör-sön: 10:00-14:00


Se våra avvikande öppettider.

Sociala medier


Ställ din fråga genom ett direktmeddelande via någon av våra sociala medieplattformar. Vi kommer att besvara ditt meddelande under våra öppettider:

Mån-fre: 09:00-17:00

Lör-sön: 10:00-14:00


Se våra avvikande öppettider.


Skicka oss ett mejl

Du kan även skicka oss ett mejl via något av våra kontaktformulär. Beroende på arbetsbelastning svarar vi inom några arbetsdagar.